„Škoda Yeti“ saugumas įvertintas 5 žvaigždutėmis

Škoda Yeti

„Euro NCAP“ naujame ir sugriežtintame teste suteikė aukščiausią saugumo įvertinimą naujajam „Škoda Yeti“ kompaktiniui visureigiui. Šis bendras įvertinimas atspindi suaugusiųjų, vaikų ir pėsčiųjų apsaugą eismo įvykio metu.

Vertinant „Škoda Yeti“ saugumą, buvo naudojamas naujas testas, kurio paskirtis – išsiaiškinti galimus kaklo sužalojimus. Šio testo metu buvo įvertintas sėdynių stabilumas ir stuburo sužeidimų rizika galinio smūgio atveju. „Yeti“ rezultatas yra vienas iš geriausių iki šiol testuotų automobilių.

„Euro NCAP“ pateiktoje ataskaitoje pabrėžė aukštą kelių oro pagalvės saugumo laipsnį. O iš viso į „Yeti“ gali būti komplektuojama iki 9 devynių oro pagalvių. Dėl tvirtos kėbulo konstrukcijos, pagamintos iš labai tvirto plieno, šis kompaktinis visureigis surinko 92 procentus keleivių apsaugos kategorijoje ir optimalios oro pagalvių apsaugos dėka maksimalų taškų skaičių šoninio smūgio kategorijoje. Vaikų apsauga įvertinta 78 procentais, o pėsčiųjų 46 procentais.

„Škoda“ inžinieriai kurdami „Yeti“ skyrė daug dėmesio saugumui. Kaip kad reikalauja „Euro NCAP“, keleivio oro pagalvės indikatoriaus lemputė užsidega, kai oro pagalvė būna išjungiama ar išimama. Užvedus automobilį „Airbag On“ indikatorius informuoja vairuotoją, jog oro pagalvės veikia. Standartiškai „Škoda Yeti“ yra komplektuojamas su „ISOFIX“ sistema, skirta montuoti vaikiškas kėdutes ant galinių sėdynių.

Kaip kad rodo atlikto testo rezultatai – „Škoda Yeti“ šiuo metu yra vienas saugiausių automobilių rinkoje.

Pilna „Euro NCAP“ ataskaita

Rubrika: