Vairo stiprintuvas- kaip sutaupyti pinigu ir laiko

1 post / 0 new
Darius
Darius portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 5 mėnesiai
Joined: 2010-03-29 20:27
Vairo stiprintuvas- kaip sutaupyti pinigu ir laiko

Sveiki. Noriu pasidalinti patirtimi del Fabia(gal ir visoms auto tinka).
Trumpai:
1. Reguliariai tikrinti vairo stiprintuvo apsaugines gumas.
2. Ziureti i 1 punkta.
3. Galbut pakeisti tepala vairo striprintuvo kas 5m.

Ilgas:
Atsitiko taip kad sugedo vairo stiprintuvas. Patikrinau skysti, jo nebuvo. Dapyliau- vel dingo po savaites, vel dapiliau dingo po 1d. O po to ir po kiekvieno vaziavimo. Kazkur perskaiciau, kad reikia vaira isukti i galo ir patikrinti stiprintuvo gumas. Jieug pro jas bega - ypac pro keleivio- tai praktiskai restauravimas arba deveta deti.
Jokios lemputes neuzsidege. Vienas pozymis buvo. Sukant vaira, traskedavo panasiai kaip granata- veliau isaiskejo, kad del suplysosios gumos pateko vandens i vairo traukes sarnyra- del to ir girgzdejo. Po to del vandens surudijo ir stiprintuvo mechanizmo strypas ir rieboksliai- todel tepala paleido.
Taigi laiku pakeitus gumas buciau sutaupes.
Teko paieskoti sprendimu. Isaiskejo kad galima daryti restauracija arba keisti i deveta. Po restauracijos duoda 1metus garantija. Kaunnieciai iki 2m
Keiciant i deveta- kai kurie pardavejai duoda 1men. garantija kiti 2-3d. kaina 400-450. Galima rizikuoti- labai svarbu kad perkant deveta- gumos ir strypai po gumomis butu sveiki blizgetu- taip pat dantratukai turi buti geros formos. Nutariau su garantija daryti restauracija. Kaina nuo 600-720, gal ir pigiau galima rasti bet tik 4 firmas apskambinau Vilniuje. Po to reikia ir suvedima daryti +50-60lt.
Dabar jau sutvarkyta ziuresime kaip laikys. Firmoje taip pat akcientavo tikrinti gumas, nes anksciau buvo prastesnes gumos dedamos ir po 1metu jos suplysdavo ir po to restauruoti stiprintuvai sugesdavo.