Fabia2004 1.2 47Kw. "Trailina" variklis. uzsidega Chek Engine lempute

7 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
Darius
Darius portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 5 mėnesiai
Joined: 2010-03-29 20:27
Fabia2004 1.2 47Kw. "Trailina" variklis. uzsidega Chek Engine lempute

Sveiki,
Norejau pasidalinti patirtimi. Atsitiko tokia beda, kaip temoje. Staiga dingo trauka, variklis pradejo "trailinti" , uzsidegdavo -uzgesdavo Check engine lempute. Is senesnes patirties, supratau, kad kalta "zvake" arba aukstos itampos laidas.
Siaip ne taip nuvaziavau iki namu ir nutaiariau paziureti kame problemos. Nuemiau variklio plastikini virsu, atjungiau viena gumini vamzdeli, kita palikau ir nuverciau i sona, kad nemaisytu. Pradejau ieskoti aukstos itampos laidu. Upss... nera. Tada prisiminiau, kad kai kurios masinos ant kiekvienos zvakes, turedavo savo babina. Kazka panasaus radau ir ant cilindru. Paskambinau pazystamui, tai jis pasake, kad problema gali buti "shokoladkeje"- babina su elektroniniu raktu(impulsu stiprintuvas) ir 4 kontaktais. +12, power gnd, signal gnd, ir signal per kuri ateina impulsai is kompiuterio. 3 cilindrai 3 shokoladkes.
Kadangi nezinojau kaip ten ardosi tos babinos, tai nutariau Vaziuoti i diagnostika, kad nuskaitytu klaidu kodus. Taip ir padariau. Nustate kad sugedusi 1 cilindro babina (shokoladke). Inter Carse rado beru zce30 - ar panasi uz 112lt - pakeiteme- isvaziavau laimingas. Laime truko neilgai. Kazkur po savaites beda pasikartojo. Dabar jau pats nustaciau, kad 1 cilindre sudege shokoladke. Jiegu butu nauja baina ten, tai butu aisku- nekokybiska beru babina. Bet diagnostikoje, naudoja apkeitimo metoda, kai apkeicia 1 ir 2 cilindro shokoladkes ir jeigu kompas parodo klaida ant 2 cilindro, tai vaidinasi babina bloga. Todel nauja beru idejo i 2 cilindra. O is 2 cilindro gera babina perkelta i 1 cilindra. Diagnostikoje - pasake, kad sudege del to kad jos visos tokio pat senumo ir kad 3 babina suges greit. As sita versija nelabai patikejau. Nes babina teoriskai amzina - ten laidai ir elektroninis raktas. Pradejau galvoti taip. Senos zvakes tarpelis laikui begant ilgeja, nes isdega medziaga. Jeigu ilgeja tarpelis - tai dideja pramusimo itampa. Pvz.: 1mm 1000V 2mm 2000V. Del to babina ir galejo perdegti. Taip pat manau, kad prisidejo ir senas akumuliatorius. Paskaiciau rusiskus forumus. Tai kai kas po babinos pakeitimo rekomenduoja ir visas zvakes pakeisti.
Taip ir as padariau. 1 cilindro zvakes tarpelis buvo akivaizdziai didesnis negu 2 ir 3 cilindro, kas galejo ir sudeginti man 2 babinas.
Taigi isvados butu tokios.
1. Reiketu visdelto nepamirsti pakeisti kartais zvakes- kas 30-60tukst. priklausomai nuo zvakiu. (gal tada babinos nesudegs)
2. Pasikeisti ir sena akuma, nors jis atrodo dar geras. Mano nuomone senas akumas, blogiau sugeria itampos suolius. Pvz.: staigiai paspaudus gaza, generatorius pradeda staigiai suktis ir atsiranda itampos suolis(reguliatorius, gali ir nespeti suveikti) ta itampos suoli gesina akumuliatorius. Senas akumas jau ta blogai daro. Mano atveju (tipo sutapimas) babinos sudegdavo, man spaudziant gaza.
3. Jeigu jau sudege viena babina- turbut reikia nerizikuoti ir pasikeisti papildomai zvakes ir akumuliatoriu.

Robkek
Robkek portretas
Offline
Last seen: prieš 3 metai 8 mėnesiai
Joined: 2009-10-17 22:17

Labas,

manau būtų gerai jei tiksliau aprašytum temą, o ne trailina variklis check engine. Kaip supratau, tai pagrindinė bėda žvakės ir dėl to perdeganti babina.

Octavia Combi 2009 1.9 TDI + DSG
EX:Octavia L&K 1999 TDI 81 KW

branco
branco portretas
Offline
Last seen: prieš 5 metai 6 mėnesiai
Joined: 2011-04-13 10:38

Konkreciai nieko cia nera, visur gal, turbut, reiktu pabandyti :)))))


Ex: Škoda Octavia '99 66kW

Darius
Darius portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 5 mėnesiai
Joined: 2010-03-29 20:27

Sveiki,
Tema pasirinkta del to, kad tokia buvo pradzia gedimo.
Sugrizau i tema, del to kad "kol kas paskutine originali 3 babina kol kas neperdege". Taigi zvakiu ir akumo pakeitimas buvo naudingas.

Darius
Darius portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 5 mėnesiai
Joined: 2010-03-29 20:27

Sveiki vėl,
Kol kas viskas ok. 3 babina veikia toliau. Kitos naujos irgi veikia ok.

Darius
Darius portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 5 mėnesiai
Joined: 2010-03-29 20:27

Sveiki. Atnaujinu informacija. Kol kas viskas gerai. Babinos visos veikia. Taigi isvada kad butina reguliariai keisti zvakes, kitaip perdegs babinos ir bus zymiai brangiau ir nemaloniau.

Darius
Darius portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 5 mėnesiai
Joined: 2010-03-29 20:27

Sveiki. Pagalais perdege paskutine sena babina. Matyt laikas keisti zvakes. Dabar pirkau bosh babina, nes beru babinos silpna plastmase ir luzta prie kontaktu.