Škoda planuoja du naujus SUV klasės modelius

Škoda atskleidė planus, siekianti plėsti siūlomų automobilių gamą ir gaminti du visureigių (SUV) klasės modelius. Pasak Eckhard Scholz, Škoda techninio direktoriaus, tai turėtų būtų už dabar esamą Yeti didesnis ir mažesnis modeliai.

E. Scholz sako: „Yra keletas segmentų, kuriose Škoda negali nieko pasiūlyti. Šiuo metu diskutuojama galimybė gaminti miniveną arba SUV. Aš asmeniškai pasisakau už SUV. Kad ir kokius modelius nuspręstume gaminti, jie turi būti pritaikyti mūsų tarptautinei rinkai – Indijai, Kinijai ir Rusijai“.

Mažajam modeliui planuojama naudoti naująją VW grupės MQB platformą, kuri pristatyta koncepciniame VW Cross Coupe modelyje. Tuo tarpu didysis SUV turėtų būti gaminamas naudojant VW Touareg platformą.

E. Scholz: „Mūsų didysis SUV turi būti patrauklus kaina. Jis negali būti toks prabangus kaip Touareg. Jis turi būti praktiškas ir patrauklus. Dabar gaminamas Yeti yra fantastiškas kelyje, tačiau jo savybės nėra tokios geros bekelėje. Didysis SUV modelis turi būti visai kitokios koncepcijos: dideli ratai, kitokie varikliai ir transmisija“.
E. Scholz negalėjo prognozuoti įgyvendinimo terminų, bet jo manymų tai galėtų būti po dviejų metų. Tuo tarpu planuojama rinkai pristatyti septinių vietų Yeti.

Jis taip pat paneigė gandus apie Citigo vRS, su 109 AG trijų cilindrų turbininiu VW up! GT varikliu, bet minėjo, kad planuojamas elektrinis Citigo ir modelis su dviejų cilindru benzininiu varikliu.

Rubrika: 

Komentarai

Tai Skoda minivenas bus pagamintas ar ne?