Skoda Fabia II veidrodėlių remontas

8 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
XLimas
XLimas portretas
Offline
Last seen: prieš 10 metų 3 savaitės
Joined: 2011-04-26 18:34
Skoda Fabia II veidrodėlių remontas

Sveiki,

Nusprendžiau susitvarkyti Škoda Fabia II išorinius veidrodėlius (mechaninius). Vairuotojo pusėje vaiksčiojo tik į šonus, keleivio pusėje neveikė visiškai. Beskaitydamas kitus forumus, supratau, kad čia yra Fabia silpna vieta ir ganėtinai dažnai sugenda mechaninių valdymo veidrodėliai. Netgi nepataria tų veidrodėlių užlenkinėti, nes užlenkimo metu dažnai nulūžta auselės, kurios laiko troselius.

Darbui reikėjo torch galvučių varžtams (T10, T20, T30), kietos vielos, lipnios juostos.

Pradėjau nuo keleivio pusės durelių, nes ten turėjau dvi problemas: neveikiantis veidrodėlis, o taipogi neveikė lango pakelėjas. Į kurią pusę bespausi, jis visada uždarinėjo langą. Savaite prieš buvo išimtas mygtukas ir visas pravalytas, tačiau tas nepadėjo.

Taigi, pradedam ardyti. Visų pirma, reikia nuimti durelių apdailą. Apdaila tvirtinasi 4 varžtais ir 6 plastmasiniai fiksatoriai (zakliopkes). 1, 2, 3 ir 4 yra varžtai, kitos pažymėtos vietos - plastmasiniai fiksatoriai.

Pradžiai norint atsukt visus varžtus, reikia nuimti rankenelės apdailą. Ji nėra prisukta, tik įspausta į laikiklius. Viso yra 6 užsikabinantys (mėlynai pažymėti) laikikliai ir 4 įsispraudžiantys laikikliai (geltonai pažymėti).

Štai taip tie laikikliai atrodo ant pačios rankenėlės. Beto, nebandykit nuimti pilkos apdailos detalėlės ant rankenos, jos laikikliai yra užlydyti.

Mes rankenėlę nuiminėjom nuo apatinės dalies atsargiai prikeldami su atsuktuvu. Po truputi, po truputi ir ji nusiėmė.

Nuėmus rankenėlę atsukam minėtus 4 varžtus. Užkišam pirštus (arba atsuktuvą, kaip kam patogiau) prie parodytu 6 plasmasinių fiksatorių ir staigiu judesiu juos truktelim. Patarčiau prieš ardant nusipirkti atsarginių fiksatorių, man viso sulūžo 3 fiksatoriai per dvi duris.
Taigi, atitraukus durų apdailą nuo durelių neskubėkit jų padėt į šalį, dar reikia atjungti rankenėlės trosą, langų pakelėją. Tada visą apdailą keliam į viršų, nes ji kabinasi uz durelių viršaus. Gaunam tokį rezultatą.

Apdailos vidinė pusė (kaip pavyzdys iš vairuotojo pusės):

Mes šiuo momentu nusprendėm patikrinti kodėl tinkamai neveikė langų pakelėjas. Pakaišiojus langų pakelėjo prie motoriuko fiškę į lizdą, pradėjo veikti langų atidarymas. Ko gero užsioksidavo kontaktai fiškėje. Supurškėm specialiu purkštuku kontaktams nuo oksidacijos. Toliau pradėjom ardyti veidrodėlį.
Visų pirma, norint išrinkti veidrodėlį, reikia nuimti veidrodžio rėmelį (juodą). Jis tiesiog kabinasi 5 vietose.

Nuimtas rėmelis atrodo taip:

Nuimti rėmeliui mes iš kietos vielos (pvz. dviračio rato stipinas) išsilanktėm tokį kabliuką, kurio pagalba atkabinom rėmelį. Paprasti atsuktuvai netiko, nes palenkus veidrodėlį norint pamatyt tuos rėmelio laikiklius, lieka ganėtinai nedidelis tarpas. Atkabinus rėmelį nusiima veidrodėlio gaubtas. Jis laikosi ant 2 laikiklių (panašių kaip ir rėmelis)(pažymėta raudonai) ir įsistato į griovelius dviejose vietose (pažymėta mėlynai).


Nuimam patį veidrodėlį, jis kabinasi kabliukais.

Gaunam tokį rezultatą:

Nuklijuojam balta lipduką, matosi troseliai.

Atrodo viskas savo vietose, tačiau veidrodėlis neveikia. Ardom toliau.
Atsukam veidrodėlio reguliatorių nuo durelių. Atjungiame troselius.


Atsilaisvina troseliai ant pačio veidrodėlio, nuimam pirmąjį plastmasiuką ant kurio buvo baltas lipdukas. Po nuimto plastmasiuko, veidrodėlis atrodo taip:

Atsukam tris varžtukus ir nuimam antrąjį plastmasiuką. Gaunam tokį rezultatą.

Atidžiau pažiūrėjus į tuos plastmasiukus, matosi kad yra išlužinėję laikikliai. Pasižiūrėjus į laikiklių storumą nebekyla klausimų kodėl jie taip dažnai lūžta.

Nusprendėm problemą išspręsti paprastai. Apvyniojom troso šarvą lipnia juosta, skirtą elektros laidams. Teko pažaisti, kol atitaikėm reikiamą storį. Dabar šarvas labai nedidele dalimi remiasi ten kur jam ir reiktų remtis, o taip pat įsispraudžia ir tarp sienelių.

Sudėjom viską atgal, prisukom laikiklį prie durelių, pabandėm, viskas veikia.

Tą patį padarėm ir su vairuotojo durelėm. Viskas vyko analogiškai. Įmetu tiesiog nuotraukų, be aprašymo.





Taipogi, kadangi buvo atjungti elektrinių langų pakelėjų mygtukai, jie "pamiršo" kaip reikia dirbti. Juos reikia "apmokyti". Bent jau pas mane, langas pats nebevažiuodavo. Ar stipriau, ar silpniau paspaudi mygtuką, langas iškart sustoja kai atleidi mygtuką. Dėl to, reikia juos "apmokyti". Keleivio pusės langą mygtuko pagalba nuleidau žemyn ir dar laikiau apie 3 sekundes paspaudęs mygtuką. Tą patį padariau ir pakėlus į viršų. Vairuotojo pusės pakelėją apmokyt pavyko tik su durelių spynelės pagalba. Raktą pasukam prieš laikrodžio rodyklę, kad langai atsidarytų ir taip palaikom apie 3 sekundes, tada raktą pagal laikrodžio rodyklę ir vėl palaikom pilnai pakeltą apie 3 sekundes. Štai langai ir "apmokyti". Viskas veikia, vėl smagu važinėti :)

Jeigu kur pamelavau ar suklydau, praneškit, pataisysiu :)

tonis
tonis portretas
Offline
Last seen: prieš 4 metai 9 mėnesiai
Joined: 2010-01-20 08:58

Šauniai padirbėta :D

tomasvilda
tomasvilda portretas
Offline
Last seen: prieš 3 dienos 21 valanda
Joined: 2009-10-20 18:35

Idealus pasidaryk pats aprasymas. Dekui.

Juozax
Juozax portretas
Offline
Last seen: prieš 2 savaitės 4 dienos
Joined: 2009-08-27 09:52

Super :)

Juozax

dunojus
dunojus portretas
Offline
Last seen: prieš 6 metai 10 mėnesių
Joined: 2010-01-31 20:39

Saunus reportazas!!!!! :)

broliai saunuoliai

Jonka
Jonka portretas
Offline
Last seen: prieš 7 metai 4 mėnesiai
Joined: 2011-12-22 12:12

Aprašymas tikrai atrodo idealus, tik nuotraukos dingo. Gal galėtum kur nors įkelti?

Pas mane lygiai tos pačios problemos, veidrodėliai nesireguliuoja iki galo ir langai nesikilnoja. Teks ardyti.

XLimas
XLimas portretas
Offline
Last seen: prieš 10 metų 3 savaitės
Joined: 2011-04-26 18:34

Įkėliau nuotraukas į kitą nuotraukų talpyklą, tikėsimės iš čia taip greit neištrins, kaip buvo su part.lt :)

Škoda Fabia II Ambiente 1.2 HTP

tomasvilda
tomasvilda portretas
Offline
Last seen: prieš 3 dienos 21 valanda
Joined: 2009-10-20 18:35

XLimai: dabar jau gali kelti i pati tinklapi, cia neturetu is viso trinti :)