Parktroniko idejimas su isvedimu i RNS 510 ekrana.

9 posts / 0 new
Paskutinis įrašas
dunojus
dunojus portretas
Offline
Last seen: prieš 6 metai 11 mėnesių
Joined: 2010-01-31 20:39
Parktroniko idejimas su isvedimu i RNS 510 ekrana.

Pradekim nuo to kad jum reikalingas originalus parktroniku komplektas skirtas Skodos automobiliams. Nepasakysiu ar yra skirtumas tarp Octavia ir kitu modeliu, nes nezinau. Mano buvo nuo Octavia FL 2009 metu.
Pats komplektas: nupirktas per www.e-bay.de, pardavejas atsiunte per viena diena, deklaraves kaip dovana, tai jokiu extra islaidu:) tai gi komplektas...:
1) parkavimosi blokas
2) laidai sujungiantis priekinius daviklius, su bloku, ir smegenais:)
3) 8-davikliai (nuo fl 2)
4) 8-fiksatoriai davikliaims
5) 2-kaloneles
6) migtukas
7) galiniu davikliu laidynas:) (komplekte)

Dar reikes kabeliuko su VAG-COM, ir frezos skylem.

Visa technine ardymo dali galima nesunkiai surasti forume "Pasidaryk pats" temoje, na galiniam bamperiui tai tikrai, ypac geras Arturo reportazas: http://skodaklubas.lt/forum/pasidaryk-pats/parkavimo-sistemos-montavimas-octavia-ii
o stai ir mano rezultatas:

Nuemus bamberi, surandam gamykloje pazymetus taskus, davikliams, ju nepamatyti, neimanoma, nebent, labai jau purvinas bamperis is vidaus:)
Frezos reikia 17.8mm, as nupirkau paprasta 18mm ir nuslifavau trupuciuka, su kampiniu slifuokliu.

Isgrezti skyles buvo sunku kadangi stalo as prie namu neturejau, tai teko viena ranka grezti, kita ranka ir koja laikyti bamperi (ypac krastinius taskus)..., geresniam rezultatui isgauti pasitreneravau ant senos plastikines dezes:

tai gi:

klijojami davikliu laikykliai, pagal gamykline technologija tik ant dvieju pusiu klijojanciosios juostos as dar siek tiek patepiau kliju, kad 110% butu:

istatomi davikliai, pries tai patikrinus, kad kairies puses daviklis butu kaireje , o desines atitinkamai desineje schema:

Uploaded with ImageShack.us

sudejus daviklius, prakisam laidu ir uzdedam bamperi, beje dar vienas tikslas buvo sutvarkyti kabli, nes rakto neturiu, o ARX galima uzsakyti nauja viduriuka, tam nuimtas visas tvirtinimo kronsteinas su kabliu:

kablys brutaliai ismustas, kronsteinas prisukamas atgal, ir surenkams galas...ivertinama darbu kokybe:)


kaip sau paciam tai 200% turint galvoje, kad grezta su paprasta freza medziui:)
surandam vieta blokui, kaireje puseje, po priekabos elektronikos valdymo bloku, savo bloka as vel priklijavau, su lipnia dvieju pusiu izoliacija:

vedam laidus i prieki, prie vairuotojo koju, laidus kurie eina prie priekiniu davikliu reikia isvesti po kapotu, tam puikiai tiko etatine vieta po vairu, laido isejimas uz akumo (blt kad nuimti ir nesulauzyti akumo dezes uztrukau 45 min):

kabeliuka vedam is desines puses i kaire, (ziurint atsistojus pries masina) aplenkiam ausinimo skyscio bakeli ir sustojam prie desines priekines lempos, ten yra nustatyta tvirtinimo vieta i kuria paskui pajungsiu priekiniu davikliu fiske:

isardomas priekis:

bamperi nuimti be problemu sutrukde vienas pasleptas varztas, bet nuodugniai apziurejus pamaciau dangteli, po jo buvo varztas. Paskui kartojam visa procedura, valom, greziam, klijojam, idedam sensorius, laidas tvirtinasi su krokodiliukais i tam nustatytas vietas, suklysti neimanoma. As tik kelis kartus ne ta puse sensoriu laikiklius priklijavau, bet visa tai istaisiau nes, pajungiant laida jei daviklis ne i ta puse pasuktas, paprasciausiai truksta kabelio:) visa tai padarius, surenkam viska atgal:


pats sensoriukas idetas i gumos tarpine, aplink skylute matosi balto plastiko sijones nuo pjovimo, ji atsargiai paskui su peiliuku nuvalysiu, jei kam idomu ar nebaisu, kad prades luptis dazai??? ne, nes ketenu perdazyti bamperi, po to kai masiniukas pabuvojo avarijoje, jam uzdejo nauja bamperi ir kai as itariu nudaze palstika, be jokiu paruosiamuju darbu. Po dvieju metu rezulatatas yra...:( manau su Karcheriu, galeciau visa daza nupusti:)

pajungiam laidelius, idedam knopkute, prasirasom su VAG COM ir prasau:

Po to kai pradejo rodyti paveiksliuka, ir signalas pasitaise, paslepiau kalonele po prietaisu skydeliu, ir pratempiau laidus iki ijungimo migtuko.


Pirmai nepavyko tinkamai laidu pajungti, truko informacijos, bet per savaite ji buvo gauta ir viskas issisprende. Viska graziai surinkau, idejau 5A saugikli ir dziaugiuosi nuveiktu darbu!!! Net paciam keista kaip niekas neluzo, ir joks varztas nepasimete:)

Uz pagalba noreciau padekoti Almantui (RNS ir VAGCOM), Egiui (ELSA), Yuriy Шкода клуб Питер (laidu vedziojimas ir davikliu isdestymas) :)

O stai ir sistemos darbo pvz:
galas:

ir priekis:

Alvis
Alvis portretas
Offline
Last seen: prieš 1 metai 1 mėnesis
Joined: 2009-10-05 15:57

Mda, nu čia pavarei :) Šaunuolis, išsamus reportažas, pasižiūrėjus dingsta noras ardyt pusę mašinos... :bigsmile:


Ex '06 Škoda Octavia Combi TDi
VAG forever...

dunojus
dunojus portretas
Offline
Last seen: prieš 6 metai 11 mėnesių
Joined: 2010-01-31 20:39

na man reportaza padaryt daugiau laiko uzeme nei gali bamperi nuimti:)

broliai saunuoliai

tonis
tonis portretas
Offline
Last seen: prieš 4 metai 9 mėnesiai
Joined: 2010-01-20 08:58

Šauniai padirbėjai ;)

dunojus
dunojus portretas
Offline
Last seen: prieš 6 metai 11 mėnesių
Joined: 2010-01-31 20:39

dabar galvoju koki kita patobulinima padaryti, bet jau labai brangiai tie Bluethoothai, ir multifunkciniai vairai kainuoja...nauja sankaba butu naudingesne investicija:)

broliai saunuoliai

Marciusx
Marciusx portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2010-04-24 12:26

taip puiku, kad yra kas viska nuo 0 pasidar ir kitiems parodo kaip padaryti.. :) pas mane jau sudeti originalus davikliai reikejo tik parktroniko bloka pasikeisti ir kelis laidus perlituoti, viska pasidariau bet jau savaite nesugebu i vilniaus ARX'a nuvaziuoti kad priprogramuotu blokus. Nes nusipirkau kiniska WAG coma 10.6.2 o su juo LONG CODINGU programuoti negalima arba as nesuprantu kaip tai padaryt...
beje kiek e'bay kainavo viskas? sakai kad bluetooth brangiai kainuoja radau uz 219 Euru.. Negi tai brangiau nei parkingai? :)

dunojus
dunojus portretas
Offline
Last seen: prieš 6 metai 11 mėnesių
Joined: 2010-01-31 20:39

-kontaktus rasei, kad perlitaves esi, dar reikia papildomai kelis laidelius nuo parktroniko bloko, iki CANBUS nutiesti , ta irgi padares? (neperasei todel klausiu)
ir aisku, tau dar reikes naujo gateway, nes tavo masina 2005 metu. Jei jau esi pasikeites, tai gal su gateway perprogramavimu susidures. Man pasisieke, keist nereikejo, turiu 2010 metu isijgyjes (buvo kartu komplekte), tai rankos nesti pakeist, pabandyti ta programavima:)
parktroniko komplektas lygiai tiek pat kiek ir tavo Bluethoothas:)

broliai saunuoliai

Marciusx
Marciusx portretas
Offline
Last seen: prieš 9 metai 4 mėnesiai
Joined: 2010-04-24 12:26

na as su siuo laidu galiu nuskaityti visas klaidas, galiu jas istrinti. Prisijungti prie bet kurio bloko kad ir GATEWAY jame adaptuoti, prijungti bet kuriuos blokus kas yra pas mane, taciau paciu bloku pvz 10 blokas parking assistant jo pacio programuoti LONG CODING negaliu pvz pazymeti kad pas mane automatas, kad yra originalus kablys, kad skoda o ne VW ir tt.. Va kaip nesusisneka.. Manau del to kad kiniskas, todel ne visos funkcijos veikia. Taip laida iki CAN GATEWAY nutempiau ir pati GATEWAY nauja nusipirkau ARX'e beveik 500 Lt padejau... Kaip minejau dabar beliko teisingai pacius blokus suprogramuoti, neuztenka vien to kad Gateway'jus zinotu jog jie yra...

dunojus
dunojus portretas
Offline
Last seen: prieš 6 metai 11 mėnesių
Joined: 2010-01-31 20:39

:)

broliai saunuoliai